Ondernemen met het goede gevoel, met respect voor je omgeving en alles wat daarbij hoort. Dat is het credo van De Timp, cateraar uit het Achterhoekse Zieuwent. De Timp wil snackend Nederland vergroenen en dat werkt door in alle facetten van het bedrijf; van productkeuze tot stroomvoorziening. Ik mocht als redacteur in de interessante groene filosofie van het bedrijf duiken en deed dat samen met fotograaf Anja Onstenk en vormgever Roel Stoltenborg. Een super toffe klus die smaakt naar meer!

De foto’s die je op deze pagina ziet zijn gemaakt door Anja Onstenk.

 

IN HET KORT

  • » Redacteur voor het bedrijfsblad van De Timp
  • » Project van +/- 4 maanden
  • » Interviews met meer dan 20 mensen
  • » Bij iedere afspraak zin in patat
  • » Het complete magazine vind je hier

Van het agrarische land...

Lokaal ondernemen, en dus samenwerken met ondernemers in de regio, is één van de speerpunten van De Timp. Samen met fotograaf Anja bezocht ik verschillende leveranciers om een goed beeld te krijgen van de samenwerking tussen De Timp enerzijds en de lokale ondernemer anderzijds. We gingen onder meer langs bij een bakker, slager, snackfabrikant, elektricien en festivalorganisatoren. Op de foto zie je me in gesprek met groente- en fruitteler Gert Smits, bij één van zijn kleurrijke akkerranden in De Heurne.

...tot de Zwarte Cross!

De totaalcatering verzorgen op een vierdaags festival met 220.000 bezoekers, 30 snacklocaties en ruim 400 mensen aan het werk; hoe gaat dat in zijn werk? Om daar een indruk van te krijgen keek ik op de zaterdag en zondag van de Zwarte Cross mee door de ogen van Thijs Engelen; verantwoordelijk voor alle activiteiten van De Timp tijdens het evenement. Vervolgens maakte ik er een reportage van voor in het magazine. Heel tof om een festival dat ik al jaren als bezoeker meemaak nu eens vanuit de kant van de cateraar te beleven.

Samenwerken met partijen uit de regio

Om het bedrijfsmagazine van De Timp tot een succes te maken heb ik nauw samengewerkt met fotograaf Anja Onstenk en vormgever Roel Stoltenborg. Daarnaast was ik regelmatig op het hoofdkantoor van De Timp te vinden om de mensen daar te spreken, de sfeer te proeven – soms letterlijk 😉 – en met eigen ogen te zien hoe het bedrijf in elkaar zit. Het magazine is uiteindelijk gedrukt door Grafistar. Een fijne, lokale samenwerking met specialisten die ik vast en zeker nog eens ga tegenkomen.

Het complete magazine vind je hier.