foto header over mij

Over mij

"Wauw, je hebt mijn emoties en mijn boodschap prachtig weten te verwoorden. Precies zoals ik het bedoel, helemaal zoals ik ben. Zo tof!"

Toen ik bovenstaand compliment eens van een geïnterviewde ontving, wist ik het zeker: er bestaat voor mij geen mooier vak dan het vertellen van andermans verhalen. Of dat verhaal nu uit de mond van een ondernemer, een BN-er, een wereldverbeteraar, de buurvrouw, een kind of een 90-jarige komt: ik schrijf elk verhaal met evenveel liefde, inspanning en precisie op.

Verhalen schrijven is dus wat ik doe. Dat begon al in mijn kindertijd (hoogtepunt: kaartjes winnen voor de musical Tarzan met een zelfverzonnen verhaal, yeah). Later volgde ik de studie Journalistiek en mocht ik tijdens mijn stage bij Glamour de échte - soms harde, altijd leerzame - tijdschriftenwereld ontdekken.

Na een aantal jaren werken als content marketeer bij een full service internetbureau werd mijn hang naar afwisseling en vrijheid steeds groter. Ik wilde mijn creativiteit voor nog veel meer partijen kunnen inzetten.

 

Ik wilde ontdekken waar mijn kansen lagen, wie ik kon helpen met mijn schrijfkwaliteiten en bovenal: de freelance wereld verkennen.

En nu is het 2019, ben ik afgelopen zomer volledig voor mezelf begonnen en noem ik mijzelf freelance copywriter & redacteur. Mijn weken zijn gevuld met toffe klussen voor opdrachtgevers in de (online) bladenwereld en in de zakelijke markt en ik ben ontzettend blij dat ik deze stap heb gezet.

Ik mag nu dag in, dag uit verhalen vertellen van inspirerende mensen. In de vorm van interviews en blogs, maar ook in de vorm van social media posts en SEO teksten. Ja, zelfs (misschien wel juist!) als het op SEO aankomt, is een goed verhaal vertellen een must (maar daar kunnen we het tijdens een kopje koffie wel een keer over hebben ;-)).

Naast schrijven houd ik van zingen, hardlopen, uit eten gaan, rode wijn, chocola en gezelligheid. Jij ook? Of ben je nog op zoek naar iemand die je helpt bij het vertellen van jouw verhaal? Een mailtje naar info@elinehoffman.com mag altijd.