foto header over mij

Over mij

“Wauw, je hebt mijn emoties en mijn boodschap prachtig weten te verwoorden. Precies zoals ik het bedoel, helemaal zoals ik ben. Zo tof!”

Toen ik bovenstaand compliment eens van een geïnterviewde ontving, wist ik het zeker: er bestaat voor mij geen mooier vak dan het vertellen van andermans verhalen. Of dat verhaal nu uit de mond van een ondernemer, een BN-er, een wereldverbeteraar, de buurvrouw, een kind of een 90-jarige komt: ik schrijf elk verhaal met evenveel liefde, inspanning en precisie op.

Verhalen schrijven is dus wat ik doe. Dat begon al in mijn kindertijd (hoogtepunt: kaartjes winnen voor de musical Tarzan met een zelfverzonnen verhaal, jippie). Later volgde ik de studie Journalistiek en mocht ik tijdens mijn stage bij Glamour de echte – soms harde, altijd leerzame – tijdschriftenwereld ontdekken.

Na een aantal jaren werken als content marketeer bij een full service internetbureau werd mijn hang naar afwisseling en vrijheid steeds groter. Ik wilde mijn creativiteit voor nog veel meer partijen kunnen inzetten en vooral mijn eigen pad kunnen volgen. Doen wat volledig bij mij past en daardoor van betekenis zijn voor de wereld om me heen. Daarom besloot ik in de zomer van 2018 mijn vaste baan op te zeggen en het ondernemerschap aan te gaan. En ik ben nog elke dag blij met deze stap!

 

Inmiddels zijn mijn weken zijn gevuld met mooie klussen voor opdrachtgevers in de (online) bladenwereld, de zakelijke branche en voor non-profit organisaties. De onderwerpen zijn vaak uiteenlopend maar de opdrachten die ik doe hebben één ding gemeen: ze ontstaan vanuit een open en diepgaand gesprek.

Openheid en diepgang zijn voor mij namelijk essentiële ingrediënten voor het creëren van oprechte verhalen. Daarom omring ik mij zowel zakelijk als privé het liefst met mensen die daar, net als ik, waarde aan hechten. Ik haal inspiratie uit goede gesprekken met mensen die vol passie iets te vertellen hebben, die vragen durven te stellen en die niet bang zijn om de diepte in te duiken.

Het leukste vind ik dat ik als freelance copywriter & redacteur dag in, dag uit die verhalen van inspirerende mensen mag opschrijven. In de vorm van interviews, blogs, social media posts, SEO teksten en zelfs complete (bedrijfs)magazines, waarvoor ik graag de samenwerking opzoek met fotografen en designers.

Naast schrijven houd ik van zingen, muziek, hardlopen, sporten, uit eten gaan, rode wijn, chocola, gezelligheid en het ontmoeten van gelijkgestemden. Jij ook? En/of ben je nog op zoek naar iemand die je helpt bij het vertellen van jouw verhaal? Dan leer ik je graag beter kennen.